Tien jaar Bosman Banden Roermond

De tijd vliegt! Het ene moment start je een bedrijf, het volgende moment vier je je tinnen jubileum. Op 1 maart 2012 opende ik de deuren van Bosman Banden aan de Einsteinweg 10C in Roermond. Nu bestaat mijn bedrijf alweer tien jaar. In die tien jaar hebben hard werken en doorzetten hun vruchten afgeworpen.

Ik ben niet altijd zelfstandig ondernemer geweest. Na de MTS en een jaar HTS vond ik dat het tijd werd om de schoolbanken te verlaten en mijn eigen geld te gaan verdienen.

In eerste instantie ging ik in de zaak van mijn ouders werken, die ook ‘in de banden’ zaten. Maar ik had behoefte aan meer onafhankelijkheid en zocht verder naar iets dat bij me paste. Na een paar andere functies in loondienst was ik aardig wat kennis en werkervaring rijker en besloot ik als zelfstandig ondernemer verder gaan. Ik wilde eigen baas zijn en mijn eigen koers bepalen. En dan het liefst in Roermond, de stad waar ik binding mee had. Mijn pand vond ik via internet, twijfelde geen moment en streek daar neer. Om er vervolgens niet meer weg te gaan. 

Een eenmanszaak is een bewuste keuze, ik doe het liefst alles zelf – behalve de belastingaangifte. Ik ambieer geen groot bedrijf met een aantal werknemers. Dat leidt te veel af van waar het voor mij om draait: De klant. En als ik thuis ben, ben ik thuis. Dan wil ik niet in mijn hoofd met werk gerelateerde zaken bezig zijn. Daarom woon ik bewust niet bij of in de buurt van de zaak, maar op een goede 30 autominuten afstand. Tijdens de rit naar huis kan ik bewust afschakelen en mijn aandacht daarna aan het thuisfront geven. Werk en privé houd ik graag gescheiden. Daar is in die tien jaar geen verandering in gekomen en dat zal ook zo blijven.

Duidelijkheid en eerlijkheid is waar ik voor sta!
Al vanaf de start van mijn bedrijf is mijn belangrijkste drijfveer het leveren van service en vakwerk aan mijn klanten, die afkomstig zijn uit de wijde omgeving van Roermond. Van Maastricht tot de omgeving van Eindhoven weet men mij inmiddels te vinden. Duidelijkheid en eerlijkheid over wat wel en niet moet worden uitgevoerd zijn voor mij heel belangrijke waarden en dat weten mijn klanten. Ik houd me aan gemaakte afspraken en werk zo snel en vakkundig mogelijk. En wat ook niet onbelangrijk is: Mijn prijs is concurrerend. Veel mensen denken dat een gespecialiseerde eenmanszaak naar verhouding duurder is dan een groot bedrijf, maar het tegendeel is waar. Een groter bedrijf of een keten heeft veel overheadkosten die verrekend worden in de consumentenprijs, zoals personeelskosten. Een eenmanszaak heeft veel van die kosten niet.

Wat mij ook onderscheidt van andere bedrijven in de branche is mijn expertise in uitlijnen, het afstellen van de wielstanden naar opgave van de autofabrikant. Het uitlijnen van oldtimers, klassieke wagens en sportwagens is mijn passie. Daarin heb ik inmiddels een behoorlijke staat van dienst opgebouwd. Mijn grootste trots: De Ford uit 1931 die ik enige tijd geleden mocht uitlijnen. Het is best bijzonder dat ik kan werken met een wagen die ruim een halve eeuw ouder is dan ik zelf!

De toekomst van Bosman Banden
Mijn plannen voor de toekomst? Gewoon doorgaan met waar ik mee bezig ben, want dat bevalt me goed. Er staat nog wel een prettigere wachtruimte in de planning, afgescheiden van de werkruimte, en op tijd mijn machines vervangen. Plezier in mijn werk en tevreden klanten hebben zijn mijn belangrijkste doelen, en die doelen heb ik al behaald. Dat had ik nooit gekund zonder mijn klanten en mijn leveranciers. Daarom wil ik ook benadrukken dat ik zowel mijn klanten als mijn leveranciers heel dankbaar ben voor het in mij gestelde vertrouwen. Ik hoop dat die samenwerking nog lang mag duren!