Vierseizoenenbanden

Vierseizoenenbanden

Vierseizoenenbanden zijn een praktische oplossing voor regio’s met korte sneeuwseizoenen. Ze leveren aanvaardbare prestaties op nat wegdek, droog wegdek, modder en lichte sneeuw.

Voordelen

  • Uitstekende grip bij warme en koude temperaturen
  • Goede tractie op lichte sneeuw en modder
  • U hoeft geen banden te verwisselen als de winter inzet

Beperkingen

  • Minder grip bij extreem koud weer (kouder dan 0 °C)
  • Beperkte tractie op zware sneeuw en ijs

Mastersteel All Season banden (ook wel all-weather of 4-seizoenenband genoemd) zijn een uitgebalanceerde mix tussen zomer- en winterbanden. Het rubber van Mastersteel All Season banden is harder dan dat van een winterband en zachter dan dat van zomerbanden. Door deze slimme rubbermix presteren Mastersteel All Season banden uitstekend in de zomer en houden ze ook onder winterse omstandigheden grip op het wegdek. Ook de remweg van een Mastersteel All Season band zal in de winter korter zijn dan die van een zomerband. In Nederland met de meestal milde winters kan een Mastersteel All Season band een redelijk alternatief voor de winterband zijn zeker wanneer er weinig kilometers gereden worden maar een All Season band is echter geen volwaardige vervanger van winterbanden.
Winterbanden hebben specifieke eigenschappen om onder winterse omstandigheden maximaal te presteren. All Season banden zijn een combinatie van zomer -en winterbanden en het prestatieniveau is dus altijd een compromis tussen de essentiële zomer- of wintereigenschappen. In Duitsland en de meeste andere Europese landen zijn in de winter All-season banden toegestaan die een M+S symbool hebben (eventueel in combinatie met het sneeuwvlok-symbool).