Winterbanden

Vier bierviltjes, dat is het contactvlak van je auto met het wegdek. De juiste band is belangrijk om veilig de weg op te gaan. Bij winterse omstandigheden zijn dit winterbanden.
Winterbanden zijn geoptimaliseerd voor koude weersomstandigheden (kouder dan 7 °C). Profielen zijn ontworpen voor zeer goede tractie en remkracht op sneeuw en ijs.

Merken winterbanden

Wij leveren onder andere Apollo, Bridgestone, Continental, Dunlop, Fulda, Gislaved, Goodyear, Hankook, Imperial, Kumho, Maxxis, Michelin, Nexen, Nokian, Ovation, Pirelli, Semperit, Toyo, Uniroyal en Vredestein.

Velgen

U kunt ervoor kiezen om uw winterbanden op aparte velgen te laten monteren.
Dit kan op stalen velgen of op lichtmetalen velgen welke geschikt zijn voor
winterse omstandigheden.

 

In sommige gevallen verdient u de investering van velgen direct terug,
meestal is dit na circa 3 tot 5 jaar.

Opslag

Indien u zelf geen plaats heeft om de winterbanden op te slaan kan dit ook in ons bandenhotel. Voor een kleine vergoeding worden uw banden opgeslagen en zijn deze verzekerd.
Indien u dit wenst worden uw lichtmetalen velgen handmatig gewassen met kwaliteitsproducten.

TPMS

Indien u een winterbandenset met velgen wilt aanschaffen kunnen wij deze ook voorzien van bandenspanningssensoren. In bijna alle gevallen kunnen wij deze klonen zodat een reset via de computer niet nodig is.

Private lease

Heeft u een private lease auto maar wilt u de winterbanden in eigen beheer wisselen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Leeftijd winterbanden

Banden drogen uit naar mate dat ze ouder worden, We adviseren om winterbanden na 6-10 jaar na productiedatum te vervangen.

Minimale profieldiepte winterbanden

Wij adviseren winterbanden te vervangen als de profieldiepte 4mm of minder is.

Winterbanden voor electronische voertuigen

Uiteraard leveren wij ook winterbanden voor EV’s, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Gebruikte winterbanden

Koop je ergens gebruikte winterbanden? Let er dan op dat deze niet ouder dan 6 jaar zijn en meer dan 4mm profieldiepte hebben.
Bij twijfel kun je altijd langs komen voor een second opinion.