Zomerbanden

Bosman Banden in Roermond is een totaalaanbieder van banden. Met een ruime voorraad aan auto- en bestelwagenbanden kunnen wij u snel en adequaat helpen. Wij zijn dealer van de merken Continental, Dunlop, Firestone, Fulda, Goodyear, Michelin, Toyo, Uniroyal en Vredestein.

Om veilig en comfortabel te kunnen rijden komt er meer bij kijken dan zomaar een bandje monteren. Een recente ontwikkeling is het bandenlabel, dit label geeft een duidelijk vergelijk op een aantal factoren. Brandstofefficientie, veiligheid (remweg op nat wegdek) en geluid worden duidelijk in het label vermeld.

Brandstofefficientie
Tussen de beste en de slechtste labelwaarde zit een verschil van 0,7l per 100km, een goede keuze kan 105 liter brandstof besparen bij 15000 kilometer per jaar. Het verschil in aankoopprijs is veel kleiner dan de extra brandstofkosten.

Veiligheid
Tussen de beste en de slechtste labelwaarde zit een verschil in remweg (op nat wegdek) van 18 meter, dit zijn ruim 3 wagenlengtes!

Een goede bandenkeuze kan u brandstofkosten besparen en veiliger laten rijden.

Bandenlabel

Vanaf 1 november 2012 doet voor nieuwe banden een bandenlabel zijn intrede, waarmee de Europese Unie consumenten helpt bij het kiezen van (auto)banden op basis van drie criteria:

  • Rolweerstand (van bepalende invloed op uw brandstofverbruik)
  • Grip op nat wegdek (veiligheid)
  • Geluidsniveau (belasting voor de omgeving)

In onderstaande film worden de verschillen tussen de klassen weergegeven:

http://www.youtube.com/watch?v=RHWMcPqYNMA

Het label is alleen een indicatie voor de 3 specifiek genoemde eigenschappen (rolweerstand, grip op nat wegdek en geluidsniveau). Op dit moment geeft het label geen indicatie over levensduur en comfort.

Continental

Uit de recente ANWB tests komt Continental als beste uit de test. Een zeer comfortabele en veilige band.

Uniroyal Rainexpert

Voor de vervangingsmarkt adviseren wij Uniroyal, de ideale band voor ons regenachtige land, een hoge bescherming tegen aquaplanning, korte remweg en lange levensduur.

Europese huismerken

In het budget segment adviseren wij een Europees geproduceerd huismerk om voor een aantrekkelijke prijs een goed product te leveren. Deze worden veelal geproduceerd in de fabrieken van de bekende merken.

Bosman Banden, uw banden en uitlijnspecialist in de omgeving van Asenray, Herkenbosch, Melick, Roermond, St. Odiliënberg en Posterholt.